Strax klar...
Siffersurfaren Online

Hjälp – Redigera sidorna Resultat, Tillgångar och Skulder

I Siffersurfaren Online har du resultat- och balans­räkningen uppdelad på sidorna Resultat, Tillgångar och Skulder i menyn till vänster. Ibland kan du behöva redigera dessa om du t.ex. har konton som inte kan placeras enligt BAS-konto­planen. Du kan också göra egna grupperingar för konton, som passar just ditt företag. Båda dessa inställningar görs i Edison.

Placera oplacerade konton

Oplacerade konton visas i Siffersurfaren Online med röd text. För att placera ett sådant konto under rätt post i resultat- eller balans­räkningen så måste du göra justeringar i konto­planen i Edison. Kontoplanen i Edison hittar du under mappen Kodplaner och register i trädet till vänster. Dubbel­klicka på kontot för att nå Egenskaper för konto och välj fliken Siffersurfaren Online. Placera om kontot så att det överens­stämmer med BAS-kontoplanen.

Glömt inte att göra en ny upp­laddning genom att trycka på Ladda upp när du är klar med dina justeringar av rapporterna.

Lägg upp egna kontogrupper

Du har en möjlighet att visa egna företags­specifika grupperingar av konton i resultat- och balans­räkningen. Det är t.ex. möjligt att visa under­grupper till posten Netto­omsättning, genom att lägga upp en grupp med respektive försäljning i företaget och ange ett konto­intervall för posten.

Du gör egna konto­grupper i Edison under mappen Inställningar längst ner i trädet till vänster. Välj mappen Konto­grupper i Siffersurfaren Online och tryck Ny för en ny konto­grupp och ange rubriken som ska visas samt vilka konton som ingår i gruppen.

Vi har som standard i Edison lagt upp konto­grupper för posten Övriga externa kostnader i resultat­räkningen, men möjlig­heten finns att redigera även dessa så att de blir relevanta för just det företag som visas i Siffersurfaren Online.

Glömt inte att göra en ny upp­laddning genom att trycka på Ladda upp när du är klar med dina justeringar av rapporterna.