Strax klar...
Siffersurfaren Online

Hjälp – Bjuda in användare

I Siffersurfaren Online har du en meny till höger under din profil, välj här Inställningar.

Under Inställningar hittar du Min profil, Företag och Användare. Välj Användare och du ser en lista över de användare som finns registrerade på kontot för din licens av Edison.

När du skickar en inbjudan får den nya användaren ett mejl med instruktioner för att börja använda tjänsten. Du som administratör kan se i listan över användare när din inbjudna användare accepterat din inbjudan.

Tryck på Bjud in ny användare för att registrera fler användare av tjänsten och skicka en inbjudan.

Ange en e-post till personen du vill bjuda in och välj vilket företag personen ska ha åtkomst till. En användare kan ha åtkomst till alla företag som finns uppladdade, t.ex. om användaren är en medarbetare på företaget. En användare kan också ha åtkomst till enbart ett valt företag, t.ex. om personen är en kund eller annan intressent till just det företaget.

Du kan som administratör i efterhand utöka en användares åtkomst till fler företag genom att bjuda in dem på nytt till ytterligare företag.

Behörigheter för användarna

En användare kan ha olika behörighet i Siffersurfaren Online, du har tre olika val att bocka i när du väljer behörighet på din inbjudna användare.

• Periodbegränsad användare

En periodbegränsad användare ser bara bokföringen till och med en viss period. Denna period ställer du in i Edison och det beskrivs i nästa hjälp­avsnitt. Du ska bocka i Får bara se företagets period­begränsade data om du enbart vill visa bokföringen för t.ex. en avstämd period för din inbjudna användare.

• Avancerad användare

En avancerad användare har rätt att ändra sid­layouter för det eller de företag hen bjudits in till. Det innebär bland annat att användaren kan redigera översikts­sidor i Siffersurfaren Online och t.ex. ändra diagrammens utseende och storlek.

• Administratör

I sista steget kan du även välja att bjuda in ytterligare en eller flera administratörer av tjänsten. En administratör kan ändra behörigheter för användare samt bjuda in nya användare.